Pa jebo majku, da je ne znam već dvije godine, da nije obrazovana, inteligentna žena, da joj mater ne radi u trezoru, u sred Sarajeva i da ne živi od tih para, da nije 1990. godište, što znači da rat ni ne pamti. Da nije upoznala direktno ljude pogođene ratom, nasiljem, zločinima i ubistvima. Pa možda bih onda i nekako mogla shvatiti kako joj je na FB danas osvanula ova slika. Ali kako sve gore spomenuto znam, ne mogu nikako da ignorišem.
Delete, delete, delete! Sa facebooka, iz života, što dalje. Block delete.Jadna je i država koja nema autoriteta ni pod nokat pa da sankcioniše svako javno veličanje zločina i zločinaca.

Samo kod nas. Četnički bilbord za valjda podjednako četničko gledateljstvo.Iz ovoga, naravno, isključujem sve drage i bliske prijatelje koji žive u RS-u i Srbiji i koji su sasvim ljudski, kao što bi svaki normalan čovjek, osudili i ogradili i sebe i svoj mozak od svih ratnih zločina i užasa koji su nanijeti drugom ljudskom biću, bez obzira na njegov nacionalni identitet, porijeklo, ime ili vjerovanja.

Comments

  1. kod nas, kad se pobuniš protiv fašizma, kažu da si četnik i izdajica domovine. toliko o našim državama... puj.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Mojih 14 omiljenih: muzički porno

Mindfuck*

Misli jedne zlatne ribice